AC MOOCA

Ambev administrative floor refurbishment | 2013

 

location São Paulo, SP
area 1 310,00 m²
program interior design
phase built

For this Ambev’s administrative floor, at the Mooca unit in São Paulo, the office space was projected to have a casual corporate atmosphere. At the floor entrance there is the reception that divides the working are. There is an open-plan workspace - from the meetings area. For the meetings area the idea was to create a square, with Portuguese pavement, a bar and a garden close to the windows where the quick and informal meetings happen. And for the standard meetings there is a set of rooms with different sizes that were arranged linearly and their access is by a wooden raised deck. As it´s a refurbishment at an existing old building, it was decided to remove the covering, at some spaces, to show the ribbed concrete slab and the bricks. Also, for not overloading the building structure, a glass partition system was used and, where necessary, lightweight cellular concrete panels.